Održana 5. sednica Gradskog parlamenta Sombora
DOJIĆ: IZVRŠENJE BUDŽETA SVRSIHODNO

U velikoj sali zgrade Županije u utorak, 6. septembra 2016, održana je 5. sednica Skupštine grada Sombora, kojom je predsedavao predsednik Skupštine Grada Sombora prim. dr Zoran Parčetić. Na dnevnom redu našlo se 7 tačaka, a prva od njih bila je Izveštaj o izvršenju odluke o budžetu grada Sombora za ovu godinu, za period januar-jun čiji je izvestilac bio većnik za privredu, Sava Dojić. Nakon kraće rasprave, odbornici su većinom glasova usvojili ovaj izveštaj, a Dojić je nakon toga izjavio sledeće:
-         Izvršenje budžeta je u prvih šest meseci izraženo procentima, 38 posto, prihodi budžeta su na milijardu i šezdeset miliona dinara, dok funkcionisanje budžeta ni jednog momenta nije bilo ugroženo, a Grad nije kreditno zadužen. Posle odluke o budžetu, u sedmom mesecu je odrađen rebalans budžeta, gde smo drastično smanjili prihodnu i rashodnu stranu. Za period januar-avgust izvršenje je na niovu od 55-56 posto, tako da do kraja godine možemo realno očekivati prihode od dve milijarde trista miliona i izvršenje budžeta od 90, možda i više posto.
       Osim ovih, na sednici su se našle i tačke dnevnog  reda koje su se ticale informacija o izvršenoj eksternoj reviziji završnog računa budžeta za 2015. godinu Grada Sombora, te predloga izmene i dopune rešenja o obrazovanju Komisije za planove Grada Sombora od 17. septembra 2015. godine.
       Odbornici su takođe odlučili o izveštajima o radu saveta mesnih zajednica na teritoriji Grada Sombora, sa finansijskim pokazateljima za 2015. godinu. Rasprava je obilovala konstantnim diskusijama opozicije sa predstavnicima vladajuće većine okupljene oko Srpske napredne stranke. Stiče se utisak da su pitanja opozicije ostala bez jasnog odgovora, a žestoka rasprava vodila se i oko najavljenih ukidanja biblioteka u seoskim naseljima somborske opštine, komunalnim problemima grada, i slično.
Sednicu pratio Novi Radio Sombor-Udruženje Podium: zabeležio Zoran Kovačić, fotografije Siniša Stričević    


Коментари

Популарни постови са овог блога

Armin Fifić (Kotor Varoš, Bosna i Hercegovina): Momak koji ima dušu za celu planetu

Novogodišnje priče / Zoran Maširević, filmski režiser (Sombor - Holivud): "Kad je nateže, guraj dalje"

Poznati Somborci: Zoran Maširević, filmski režiser, na svoj 58. rođendan trči svoju 168. trku u SAD, srećno Zoki!