Četvrtak, 24. avgust 2016. pred zgradom Županije. doček za ovenčanog olimpijca Košarkaške reprezentacije Srbije Nikolu JOKIĆA:

KADA NOVI SPORTSKI IDOL NE SKRIVA EMOCIJE
(piše: Sonja Grgurić)·        Program je počeo u 18:30 časova,  otvorio ga je voditelj Siniša Stričević.
Gradska uprava Grada Sombora i Košarkaški klub So Koš su priredili doček Nikoli Jokiću, nakon što je došao iz Rio de Ženeira sa srebrom oko vrata. Sombor je pokazao koliko je ponosan na njega, okupivši se u velikom broju, oko pet hiljada građana.
Dvadesetjednogodišnji Nikola rođen je 19. Februara 1995. u Somboru. On se istakao na ovogodišnjim letnjim Olimpijskim igrama u Riju, kao jedan od boljih igrača reprezentacije Srbije, iako je njen najmlađi član. O njegovom uspehu govori i to što je NBA igrač, sa zavidnim statistikama. U julu 2015. potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Denver Nagetsima.
Za početak, Zorana Iđuški,  dramski sopran je izvela Himnu Srbije "Bože pravde" .
Gradonačelnica Sombora, Dušanka Golubović  je pozdravila sve prisutne i čestitala Nikoli na dosadašnjem uspehu i poželela mu sreću u nastavku karijere. Pomenula je i somborskog gimnazijalca Andreja Kukuruzara, koji je na Hemijskoj olimpijadi u Gruziji osvojio bronzanu medalju.
Kada je mladi Somborac Jokić izašao na binu, iz publike su se mogli čuti samo njegovo ime i aplauzi podrške. Ceo doživljaj je upotpunila somborska pop grupa Neozbiljni pesimisti.
Nikolu su obuzele emocije, koje nije mogao da sakrije, pa je pustio i po koju suzu. Priznao je da nije očekivao da će doći toliko ljudi. Ovaj doček mu je vidno značio. Bio je zatečen, srećan, iznenađen i zahvalan svom gradu. Podelio je mnogo autograma, a uz to majice i košarkaške lopte, neko vreme je proveo družeći se sa decom ispred koša koji je bio postavljen do bine.
Na pitanje voditelja koliko je ponosan na svoj dosadašnji uspeh odgovorio je:
Porodica je ponosnija. Sve se desilo prebrzo, nisam još razmišljao o tome“.
Ovaj momak je toliko skroman, kao da nije još potpuno svestan da ga sada ljudi drugačije gledaju.
Događaj medijski je pratio Novi Radio Sombor/Udruženje Podium  (Sonja Grgurić, Dejan Horvat i voditelj programa Siniša Stričević).

Fotografije: Sonja Grgurić 
Коментари

Популарни постови са овог блога

Armin Fifić (Kotor Varoš, Bosna i Hercegovina): Momak koji ima dušu za celu planetu

Novogodišnje priče / Zoran Maširević, filmski režiser (Sombor - Holivud): "Kad je nateže, guraj dalje"

Poznati Somborci: Zoran Maširević, filmski režiser, na svoj 58. rođendan trči svoju 168. trku u SAD, srećno Zoki!