(prvi autorski tekst mlade koleginice-saradnice Sonje Grgurić, novog člana medijskog tima Novi Radio Sombor - portal - Udruženje Podium)


U Kafanici Ajnfort U Centru Grada

                   NOVI RADIO SOMBOR

Svečano je otvoren Novi Radio Sombor, u nedelju, 31. jula 2016. godine, u Kafanici Ajnfort (bivši Stendal) u centru grada, na glavnoj somborskoj ulici.


Raznovrsan program počeo je od 18 časova,  sa predstavljanjem mesta Bački Breg.  Uz modnu reviju i divne, originalne proizvode Udruženja žena "Brežanke", nastupali su i tamburaši, HKUD "Silvije Strahimir Kranjčević". Oni su zajedno ovim putem prikazali tradicionalne vrednosti svog mesta.

Program uživo je počeo u 21:30 časova. Zvezda večeri bila je naša šarmantna Zorana Iđuški, dramski sopran, koja je izvela popularne starogradske pesme i poznate šansone. Prve muzičke korake napravila je u somborskoj muzičkoj školi, a sada se školuje u Beogradu. Koliko je uspešna, o njoj govore pojavljivanja u poznatim emisijama „Veče kod Ivana Ivanovića“ i  „Neka pesma kaže”.  Pratili su je mladi somborski tamburaši.

Radio ćete od sada moći da pratite internetom putem linka, gde god bili, što je zapravo velika prednost. Takođe, i istoimeni portal Novi Radio Sombor na kojem će biti i postavljen strim radija.

Do svega ovog je došlo zahvaljujući Udruženju Podium Sombor, osnivaču novih somborskih medija, na čelu sa zastupnikom Sinišom Stričevićem.
                                                               Sonja Grgurić
Коментари

Популарни постови са овог блога

Armin Fifić (Kotor Varoš, Bosna i Hercegovina): Momak koji ima dušu za celu planetu

Novogodišnje priče / Zoran Maširević, filmski režiser (Sombor - Holivud): "Kad je nateže, guraj dalje"

Poznati Somborci: Zoran Maširević, filmski režiser, na svoj 58. rođendan trči svoju 168. trku u SAD, srećno Zoki!