уторак, 02. август 2016.


(prvi autorski tekst mlade koleginice-saradnice Sonje Grgurić, novog člana medijskog tima Novi Radio Sombor - portal - Udruženje Podium)


U Kafanici Ajnfort U Centru Grada

                   NOVI RADIO SOMBOR

Svečano je otvoren Novi Radio Sombor, u nedelju, 31. jula 2016. godine, u Kafanici Ajnfort (bivši Stendal) u centru grada, na glavnoj somborskoj ulici.


Raznovrsan program počeo je od 18 časova,  sa predstavljanjem mesta Bački Breg.  Uz modnu reviju i divne, originalne proizvode Udruženja žena "Brežanke", nastupali su i tamburaši, HKUD "Silvije Strahimir Kranjčević". Oni su zajedno ovim putem prikazali tradicionalne vrednosti svog mesta.

Program uživo je počeo u 21:30 časova. Zvezda večeri bila je naša šarmantna Zorana Iđuški, dramski sopran, koja je izvela popularne starogradske pesme i poznate šansone. Prve muzičke korake napravila je u somborskoj muzičkoj školi, a sada se školuje u Beogradu. Koliko je uspešna, o njoj govore pojavljivanja u poznatim emisijama „Veče kod Ivana Ivanovića“ i  „Neka pesma kaže”.  Pratili su je mladi somborski tamburaši.

Radio ćete od sada moći da pratite internetom putem linka, gde god bili, što je zapravo velika prednost. Takođe, i istoimeni portal Novi Radio Sombor na kojem će biti i postavljen strim radija.

Do svega ovog je došlo zahvaljujući Udruženju Podium Sombor, osnivaču novih somborskih medija, na čelu sa zastupnikom Sinišom Stričevićem.
                                                               Sonja Grgurić