Kung fu: Otvoreno prvenstvo Mađarske u sanda borbama

                           ZABLISTALI OPET SJAJNI DEJINI "KUNIĆI"            Mađarska metropola Budimpešta bila je proteklog vikenda domaćin izuzetno jakog Otvorenog prvenstva ove susedne zemlje u sve popularnijem borilačkom kung fu sportu, sanda, u svim uzrasnim kategorijama. Pozivnicu da učestvuju su više nego uspešno opravdali predstavnici Kluba borilačkih sportova Galaktik Sombor, koji su u konkurenciji boraca iz čak osam država, Češke, Poljske, Slovačke, Austrije, Holandije, Makedonije, Srbije i domaćina Mađarske, ostvarili maksimalan učinak.
            Obojica članova somborskog kluba osvojili su zlatne medalje: Miloš Bogdan je u kadetskoj konkurenciji u finalu bio superioran protiv vršnjaka Čeha, u kategoriji do 42 kilograma. Konac delo krasi, pa je među seniorima, atraktivnim nastupima se izdvojio Milan Kovčin. On je u bobi za zlato (kategorija 90 kg) bio nadmoćan u meču protiv takmaca iz novobečejskog Jedinstva.
- S ponosom možemo reći da smo nagrađeni i za ukupan utisak – zadovoljan je prvi trener kluba Galaktik Dejan Kunić. – I Miloš i Milan su bili veoma ubedljivi tokom čitavog prvenstva i čestitke su stizale sa svih strana. U ovom zahtevnom sportu, sintezi više borilačkih sportova i veština, nije lako osvajati najsjajnija odličja i to na međunarodnoj sceni, a isto tako i otići na takmičenje u vremenu kada se borimo sa sredstvima. No ipak srce i snalaženje prvenstveno sopstvenim naporima, smatramo zato dodatnim uspehom. Hvala svima na podršci.
    Siniša Stričević

Fotografija: Miloš Bogdan, trener Dejan Kunić, Milan Kovčin

           


Коментари

Популарни постови са овог блога

Armin Fifić (Kotor Varoš, Bosna i Hercegovina): Momak koji ima dušu za celu planetu

Novogodišnje priče / Zoran Maširević, filmski režiser (Sombor - Holivud): "Kad je nateže, guraj dalje"

Poznati Somborci: Zoran Maširević, filmski režiser, na svoj 58. rođendan trči svoju 168. trku u SAD, srećno Zoki!