Banijci u Subotici pripremaju izvorni muzički spektakl i poručuju:

              DOĐITE NA VELIKO KRAJIŠKO DRUŽENJE

     * Zavičajno udruženje Banija u Subotici poziva na Veliko Krajiško veče. U Hali sportova očekuje se poslednjeg decembarskog ponedeljka gospodnje, 2015, erupcija oduševljenja i dobrog raspoloženja.

     Mnogi se već nalaze u pretprazničkom novogodišnjem i božićnom raspoloženju, a tu su i brojne srpske slave, dok neki se uveliko pripremaju kako bi ugodili narodu i barem na kratko odagnali ljudima svakodnevne probleme ili sutrašnji dan prijateljima učinili lepšim. Među takvima, koji će se u prvom redu pobrinuti upravo za ovako pozitivna dešavanja koja vraćaju osmeh na lice i nadu u bolje sutra, i ove godine jesu članovi i aktivisti Zavičajnog udruženja Banija u Subotici. Uz podršku najvećeg Grada na severu Bačke i drugog po veličini u Vojvodini, biće organizovano Veliko Krajiško veče, u ponedeljak, 28. decembra. Mesto događanja - Hala sportova u Subotici, da bi što više naroda moglo da se druži uz učesnike, a to su sve sami popularni interpretatori izvornog banijskog i izvođači srpskog krajiškog narodnog melosa:
     Baja Mali Knindža, Sinovi Manjače, Goci i Lazo, Mile Delija, Momo i Dodir, Džimi Stanić, Momci sa Bukovice, Kćeri Krajine, pa kulturno-umetnička društva, ali i gosti iznenađenja. A za drage goste, koji ovom prilikom dolaze kod svojih srdačnih banijskih domaćina u Suboticu, na usluzi su i telefoni: 063 157 5370 i 060 557 5370.
                                                                     ***

     Zavičajno udruženje Banija osnovano je 21. septembra 2012. godine u Subotici. Sedište je u Plitvičkoj ulici broj 32, a za relativno kratko ali uspešno vreme postojanja, danas broji čak oko 350 aktivnih članova. - U okviru naših delatnosti, trudimo se da radimo na očuvanju tradicije, običaja i kulture, kao i istorijskih znamenitosti srpskog naroda - informiše vredni sekretar Udruženja Banija Željko Tintor. - Što se aktivnosti koje su sada već tradicionalne postale, obeležavamo slavu, Malu Gospojinu, 21. septembra, obilazimo manasitre sa članovima Udruženja, osnivači smo manifestacije Zavičajni dani u Subotici. Priređujemo izložbe, promovišemo nova izdanja knjiga, a posebnu pažnju priklanjamo humanitarnim aktivnostima, podvlači Tintor.
    Banijci u Subotici takođe, uz organizovanje tradicionalnih prela i prigodnih koncerata, obilaze svoj zavičaj. On ostaje i on je jedan jedini. Inače, do sada je održano sedam banijskih prela. - U okviru Udruženja imamo svoju pjevačku sekciju, u toku je formiranje i tamburaške - kaže Željko Tintor. - Aktivni smo i sportisti, pa osim ostalog, rado organizujemo i učestvujemo na popularnim turnirima u malom fudbalu.
    Udruženje Banija u Subotici jedan je od osnivača Saveza Srpskih udruženja Severnobačkog upravnog okruga. I ono što je posebno karakteristično, finansiranje je vlastitim sredstvima, od članarina, donacija, dobrotvora i projekata. Vredni Banijci pripremili su, znajući današnju moć interneta i veoma prikladan i modernizovan portal na web adresi: http://www.banija.net/

                                                 


Dakle DOBRODOŠLI Banijci - Krajišnici i, svi dragi gosti - poručuju i zovu vas domaćini:
  28. decembar 2015 - Hala sportova Subotica, na Veliko Krajiško veče! 

A na ovom linku je i zvučni poziv koji možete da čujete:
https://www.facebook.com/artmusicband/videos/vb.100002947984519/885770371531221/?type=3&theater&__mref=message
                                                                                      Siniša Stričević

   

         

Коментари

Популарни постови са овог блога

Armin Fifić (Kotor Varoš, Bosna i Hercegovina): Momak koji ima dušu za celu planetu

Novogodišnje priče / Zoran Maširević, filmski režiser (Sombor - Holivud): "Kad je nateže, guraj dalje"

Poznati Somborci: Zoran Maširević, filmski režiser, na svoj 58. rođendan trči svoju 168. trku u SAD, srećno Zoki!