Raste mi uzbuđenje pred dolazak dragih gostiju iz Tuzlanskog kantona, a i uprkos umoru zato baš ne mogu da spavam

                                        SVI SMO JEDNO


    Evo za koji minut će 3 po ponoći dok ovo pišem, ništa čudno za mene, naprotiv, pa ovo su moji omiljeni najčešći sati za pisanje, retrospektivu najskorijih dešavanja ili planiranje onih koja ubrzo dolaze. Ali opet ova 3 sata trenutna po ponoći, koja su uvela subotu, 24. oktobar ove malo po malo pred kraj 2015, imaju neko posebno dejstvo i značenje i čarobnu moć. Jer imam priznajem i tremu, baš zato što dolaze prijatelji, istomišljenici, Nihu znam od ranije, Majdu i Luku ću upoznati evo već danas i zajedno ćemo se družiti ono "službeno" kako sam zakazao u kultnom nam Domu penzionera na somborskog Novoj Selenči, od 6 naveče pa sve dokle interesovanja i raspoloženja bude a dao Bog nešto imam dobar osećaj....
    ... jer biću tu na istom mestu kako su spontano i samo poželeli moji isto, prijatelji, dugogodišnji koje predvodi glasoviti somborski poeta, kantautor, pisac, Milenko Popić sa svojom družinom Poetskog igrališta, a eto i njih, iz najstarijeg po stažu - a najmlađe grupe izvođačke šalju, somborskog Hrvatskog kulturno umetničkog društva "Vladimir Nazor" ovenčan brojnim priznanjima sa nekoliko rekoh, mladih sekcija.
  S Podiumom pokrećem-o a kako "nešto možeš sam, sve mogu ljudi", dakle s ovim ljudeskarama.... ciklus koji mislim da bi lepo bio naslovljen jednostavno a rečito, "Zbližavanja" pod sve motom "Svi smo jedno".
Oprostite zbog neuobičajenog gore, malo "podužeg" nadnaslova ove pričice kojom najavljujem ovaj današnji naš eto da kažem i poluzvanično, inter-događaj, a nema sumnje, većina će nas nostlagično kroz Nihine, Majdine, Lukine,,, pesme, stihove, pa besede Igrališta, igru, pesmu i recitacije "Nazorovaca" i još po koje iznenađenje i nas domaćine, "dva" Siniše, Dušku i druge moje i naše Podiumce koji budu ovde .... ono što traje i posle nas a danas mu darujemo druženje. Pre svega. Bogatstvo najveće.
   Dobro nam došli dragi Bosanci, Sombor vas čeka....I hvala svim kolegama novinarima na svim dosadašnjim najavama i budućim odjecima...
Siniša Stričević


Коментари

Популарни постови са овог блога

Armin Fifić (Kotor Varoš, Bosna i Hercegovina): Momak koji ima dušu za celu planetu

Novogodišnje priče / Zoran Maširević, filmski režiser (Sombor - Holivud): "Kad je nateže, guraj dalje"

Poznati Somborci: Zoran Maširević, filmski režiser, na svoj 58. rođendan trči svoju 168. trku u SAD, srećno Zoki!