Autorski muzički prvenac za talentovanu Somborku
Dolaze Zoranini daniO talentovanoj mladoj somborskoj svestranoj muzičkoj primadoni Zorani Iđuški već sam pisao da će svet o njoj tek čuti. Svoj istovremeno i raskošan talenat a i vrednoću Zorana potvrđuje i s kraja ovog leta. Prošle nedelje imala je profesionalno slikanje, ili kako bi se to danas popularno reklo, photo-session, povodom njene prve pesme, autorski pisane za nju.

- Slikali smo se na nekoliko lokacija, u lepim novosadskim ambijentima – puna je utisaka simpatična Zorana. - Petrovaradin, Sketch Bar, Oficirac… Zahvaljujem se svesrdno fotografu Stefanu Mundžiću, stilistkinji Kristini Cvetković i šminkerki Ivani Ercegović. Cover za pesmu će raditi Stefan Mundžić, inače već afirmisani mladi grafički dizajner iz Novog Sada.

          Odmah otkrivamo tajnu: naziv Zoraninog autorski-izvođačkog prvenca svakako ide uz njenu, osim operski školovanog glasa i, ljubav prema starogradskoj muzici, pa se s nestrpljenjem očekuje kompozicija naslovljena: “Ima dana”! Autor teksta je pesnik Dragan Milićević iz Beograda a kompozitor Somborac Marko Parčetić.
        - Želim da publici pokažem nešto drugačije – poručuje Zorana. – Muziku, koja ima dušu i emocije. Pesma će biti nešto “između” šansone i starogradske… Pratnju će činiti sklad sledećih instrumenata: klavir - Astina Bratscher, harmonika - Strahinja Rašić, violončelo - Ksenija Janković, violina - Vivien Kurtović, druga violina - Kristina Pejić. Zorana i muzičari numeru, tokom septembra, snimaju u studiju Vladimira Parčetića da bi spot bio planiran za decembar - kao novogodišnji i božićni poklon za 2016. ljubiteljima kvalitetne, umetničke i ujedno popularne muzike.                                                                                   

                                                                              Siniša Stričević /Podium Sombor/


                                                                   


Коментари

Популарни постови са овог блога

Armin Fifić (Kotor Varoš, Bosna i Hercegovina): Momak koji ima dušu za celu planetu

Novogodišnje priče / Zoran Maširević, filmski režiser (Sombor - Holivud): "Kad je nateže, guraj dalje"

Poznati Somborci: Zoran Maširević, filmski režiser, na svoj 58. rođendan trči svoju 168. trku u SAD, srećno Zoki!