Mladi Ožegović makazicama zaustavio dah

                            


     Dok se u srpskom domaćem fudbalskom prvenstvu u kojem je nova sezona tek započela, već posle trećeg kola raspredaju razne priče koje nemaju mnogo veze sa sportom a iz državnog vrha su najavili da će ove sedmice preispitati pojedine funkcionere i fudbalere ne precizirajući koje nakon nekoliko neočekivanih rezultata i naglih obrt-situacija tokom utakmica, opredeljujem se i ovom prilikom za lepšu stranu sporta.
     Mladi, 21-godišnji fudbaler Vojvodine Ognjen Ožegović, postigao je drugi gol za svoj tim i zabeležio konačan rezultat 2:0 protiv Javora iz Ivanjice, u 3. kolu Superlige u Novom Sadu. Centaršut njegovog saigrača Danila Sekulića po meri je "legao" Ožegoviću a on je popularnim "makazicama" u visokom letu uputio na tako atraktivan način loptu u gornji desni ugao golmana rivala Vladana Đogatovića, da je jednostavno zaustavio dah. Iako je tek dakle, treće kolo, mnogi postavljaju pitanje hoće li iko uspeti da ponovi sličan potez i ovako efektan pogodak, pa ću zato pokušati da postavim video-snimak, kako bi bilo još jasnije sve ovo o čemu i ja pišem.


   Kuriozitet: Ožegovićev gol koji je proletos postigao igrajući za Borac u prošlom prvenstvu protiv Jagodine, bio je proglašen najlepšim u Superligi, pa je vrlo verovatno da se talentovanom igraču "istorija" ponovi. Istovremeno, odlična uverita pred drugi meč ovog srpskog predstavnika u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Sampdorije u Novom Sadu (četvrtak, 6. avgust), koju su u Torinu deklasirali sa 4:0!
   Inače, ofanzivac, Ognjen Ožegović, rođen 9. juna 1994. u Gradiški u Bosni i Hercegovini (visok 1.80, tećak 69 kg), do sada je, od 2011. godine igrao za Crvenu zvezdu, Banat, Voždovac, Rad, Jagodinu i Borac (Čačak), od ove sezone za Vojvodinu. A ono što već blistavo krasi njegovu karijeru, jeste zlatna medalja i šampionska kruna najboljih u Evropi koju je sa reprezentacijom Srbije ostvario, podsetimo, na Evropskom prvenstvu za igrače do 19 godina, 2013. godine u Litvaniji.
                                     

                     Siniša Stričević

Коментари

Популарни постови са овог блога

Armin Fifić (Kotor Varoš, Bosna i Hercegovina): Momak koji ima dušu za celu planetu

Novogodišnje priče / Zoran Maširević, filmski režiser (Sombor - Holivud): "Kad je nateže, guraj dalje"

Poznati Somborci: Zoran Maširević, filmski režiser, na svoj 58. rođendan trči svoju 168. trku u SAD, srećno Zoki!